Skip to content

Trekking Huayhuash & Besteigung des Nevado Diablo Mudo 10 Tage

23 Bewertungen
Trekking Huayhuash & Besteigung des Nevado Diablo Mudo 10 Tage

Trekking Huayhuash & Besteigung des Nevado Diablo Mudo 10 Tage

23 Bewertungen

Übersicht

Die Cordillera Huayhuash (Huayhuash-Gebirgskette) ist die zweithöchste tropische Gebirgskette der Welt nach der Cordillera Blanca (Weiße Gebirgskette), die unmittelbar im Norden liegt. Hoewel het 120 kilometer van de Stille Oceaan ligt, maakt de top deel uit van de continentale scheidslijn van Zuid-Amerika; het water van de oostelijke helling stroomt naar de Marañon-rivier, een belangrijke zijrivier van de Amazone.

Highlights

Es besteht kein Zweifel, dass die Trekkingroute durch die Cordillera Huayhuash eine der besten der Welt ist. Die Cordillera Huayhuash liegt in den Anden südlich der Cordillera Blanca und hat eine Ausdehnung von 30 km. Sie ist eine unglaubliche, aber kompakte Gruppe riesiger Eistürme, umgeben von Dutzenden von Flüssen, türkisfarbenen Lagunen und einer großen Vielfalt an Flora und Fauna. Hier finden wir den beeindruckenden Yerupajá (6634 m), den zweithöchsten Berg Perus, und den noch legendäreren Siulá Grande (6336 m), der als Schauplatz von Joe Simpsons epischer Überlebensgeschichte „Touching the Void“ bekannt ist.

 

Details zur Reise

Tag 1: Huaraz – Transfer Cordillera Huayhuash – Camp Matacancha (4150 m)
Tag 2: Matacancha – Trekking Cacanampunta (4700 m) – Laguna Mitococha (4300 m).
Tag 3: Mitucocha – Trekking Punta Carhuac Pass (4640 m) – Laguna Carhuacocha (4200 m).
Tag 4: Carhuacocha – Trekking Siula Pass (4950 m) / Laguna Quesillococha – Huayhuash (4450 m).
Tag 5: Huayhuash – Trekking zum Dorf Portachuelo de Huayhuash – Laguna Viconga / Hot Springs (4400 m).
Tag 6: Laguna Viconga – Wanderung zum Punta Cuyoc Pass (5020 m) – Huanacpatay (4350 m)
Tag 7: Huanacpatay – Trekking Dorf Huayllapa (3600 m) – Huatiac (4290 m)
Tag 8: Huatiac – Trekking Punta Tapush (4800 m) – Cashpapampa (4500 m)
Tag 9: Cashgapampa – Trekking LLaucha Pass (4750 m) – Laguna Jahuacocha (4066 m), optional: Besteigung Diablo Mudo (5350 m)
Tag 10: Jahuacocha – Trekking Jahuapunta Pass (4650 m) – Dorf Pocpa (3600 m); Transfer nach Huaraz.

Reiseplan

Tag 1: Huaraz - Transfer Cordillera Huayhuash - Camp Matacancha (4150 m)

Transfer in een busje via de Santa Vallei over de Pachacoto brug, dan verder over de bergweg in het Puja Raimondi Nationaal Park (4.780 m) naar de Huarapasca Pas. Langs deze weg zien we reusachtige planten in de vorm van een kaars die alleen in het zuiden van de Cordillera Blanca gedijen. Op de top van de pas, zie je de Pasto Ruri gletsjer. Verder over nog 2 passen naar het dorp Matacancha (4.150 m) in de Huayhuash regio, het beginpunt van het trekking circuit. Ontmoeting met het team van gidsen, de ezeldrijvers (en hun ezels) en het eerste kamp. Camp with overnight stay.

Entfernung: 8,5 km
Höhenlage: 4.150m /13.615 ft
Dauer der Wanderung: 3 bis 4 Stunden
Mahlzeiten: Frühstück, Mittagessen und Abendessen
Unterkünfte: Camping

Tag 2: Matacancha - Trekking Cacanampunta (4700 m) - Laguna Mitococha (4300 m).

Eerste dag van de trekking: Beklimming van de steile helling van Matacancha naar de Cacanampunta Pas (4.700 m), die de continentale scheidslijn vormt tussen de Stille en de Atlantische Oceaan, en het spectaculaire open uitzicht op de woeste bergen van Huayhuash, in het bijzonder de toppen van Rondoy en Jirishanca. Afdaling over uitgestrekte velden en een mooi kamp bij Laguna Mitococha (4300 m). Camp with overnight stay.

Entfernung: 9 km/ ft
Höhenlage: 950 m / 3116.8ft
Wanderzeit:4 Stunden
Mahlzeiten: Frühstück, Mittagessen und Abendessen
Unterkünfte: Camping

Tag 3: Mitucocha - Trekking Punta Carhuac Pass (4640 m) - Laguna Carhuacocha (4200 m)

Een uitnodigende klim naar de Punta Carhuac Pas (4.650 m) en afdaling over zacht glooiend grasland naar het Carhuacocha Meer (4.200 m), een van de beste kampeerterreinen op de route. Als er geen wind staat, zien we de pieken van rots en ijs (Jirishancas en Yerupajá Grande y Chico) weerspiegeld op het oppervlak van het kalme water. Bij het meer wonen inheemse boeren – met hun toestemming mogen we misschien wel verse forel vangen voor het avondeten! Übernachtungscamp

Entfernung:10.5km/ 6.524ft
Carhuac-Pass :4650m /15,255ft
Erhebungen: 780 m / 2559.06ft
Wanderzeit: 5/ 6 Stunden
Mahlzeiten: Frühstück, Mittagessen und Abendessen
Unterkünfte: Camping

Tag 4: Carhuacocha - Trekking Siula Pass (4950 m) / Laguna Quesillococha - Huayhuash (4450 m).

Dit deel van de route is inspannend en heeft geen duidelijke weg. De tocht voert door afgelegen bergtoppen en gletsjers van Huayhuash, met het mooiste panoramische uitzicht van de excursie. We passeren het meer van Carhuacocha en daarachter ligt de ijsval en terugtrekkende gletsjer van Sarapo Peak (6127m). We steken de Siula Pas over (4950 m) met een overweldigend panoramisch uitzicht. De afdaling naar het kamp in Quesillococha Camp (4450 m), dicht bij het kleine dorpje Carnicero, lijkt moeiteloos na de klim.

Alternatief: Als u de voorkeur geeft aan een gemakkelijkere dag, is er een route die iets langer is, maar minder veeleisend en minder steil: vlak langs de oostelijke rand van het Carhuacocha-meer, klim door de Quebrada Acoshpado naar de top van Carnicero Point (4580 m) en de vlotte afdaling naar de twee meren van Atocshaiko naar Carnicero Camp of Camp Huayhuash bij het Quesillococha-meer (4450 m). Camp with overnight stay.

Dag 5: Huayhuash - Trekking naar het dorp Portachuelo de Huayhuash - Laguna Viconga / Warmwaterbronnen (4400 m)

Een brede commerciële route strekt zich uit naar het zuiden tot het kleine dorpje Portachuelo de Huayhuash, dan naar de bovenloop van de Huayhuash rivier – de zeer groene Suirococha Meren (.500 m.) De klim naar het zuiden strekt zich uit voorbij Portachuelo de Huayhuash (4795 m.) opnieuw gedomineerd door indrukwekkende bergpanorama’s, deze keer de met ijs bedekte toppen van de zuidelijke Huayhuash Range. Afdaling naar het grootste meer, en het zuidelijkste punt van de tocht – het Viconga-meer (4.400 m), een van de vele waterreservoirs voor Lima. Viconga Hot Springs Camp (4400 m). Camp with overnight stay.

Dag 6: Laguna Viconga - Trekking Punta Cuyoc Pas (5020 m) - Huanacpatay (4350 m)

Vandaag is de hoogste pas van de Huayhuash Trek over Punto Cuyoc (5020 m). Vanaf het meer van de Puscanturpa-kloof klauteren we over rotsen en zand naar de pas. Het spectaculaire uitzicht is op de Raura Range in het oosten. De Puscanturpa pieken doemen heel dichtbij op en de „reuzen“ Huayhuash, Sarapo, Siula en Yerupajá. We dalen scherp naar Huanacpatay Gorge en kamperen in velden dicht bij de huizen van Huanacpatay (4350 m)

Camp with overnight stay.

Dag 7: Huanacpatay - Trektochtendorp Huayllapa (3600 m) - Huatiac (4290 m)

We wandelen langs de rivier naar de Calinca Vallei (Rio Huayllapa) en gaan verder naar het dorp Huayllapa (3.600 m). Op de relatief lage hoogte voert het pad ons door dichte vegetatie met vele kleuren bloemen – vooral de struiken die huishllac worden genoemd, genoemd naar hun gele kleur en open paarse bloemen, een van de heilige bloemen van de Inca’s. Vervolgens hebben we een steile klim van 3 uur naar het noorden om te kamperen in Huatiac (4290 m). Übernachtungscamp

Dag 8: Huatiac - Trekking Punta Tapush (4800 m) - Cashpapampa (4500 m)

De klim is soms steil en inspannend, onder de steile vergletsjerde kliffen van het hoge massief van Raju Collota naar de Punta Tapush Pas. Opnieuw prachtige uitzichten, waaronder de Nevado Diablo Mudo (Stille Duivel) (5.350 m), de bestemming van morgen voor de ambitieuze en fysiek sterke klimmers onder ons. Korte afdaling van de pas naar het Susococha-meer (4600 m) en nog iets verder naar het Cashgapampa-kamp (4500 m). Camp with overnight stay.

Dag 9: Cashgapampa - Trekking LLaucha Pas (4750 m) - Laguna Jahuacocha (4066 m), Optioneel: Beklimming Diablo Mudo (5350 m)

Wie de Diablo Mudo (5223 m) beklimt, begint heel vroeg en zal een lange dag hebben. Vanaf de noordkant op de laatste steilste hellingen, sommige met „penitentes“, gebruiken we stijgijzers, ijsbijl en harnas. Het gevoel van succes bij het bereiken van 5000 meter, en een geweldig uitzicht in de ware zin van het woord, Diablo Mudo is een welverdiende beloning voor de inspanning. De enorme wilde bergen van Huayhuash liggen voor je. De afdaling naar het kamp volgt nog steeds de lange route naar het Jahuacocha Meer.

Optie: Trekking zonder beklimming van Diablo Mudo. Korte afdaling van Cashgapampa, afslag naar de Angocancha-kloof (4350 m) en klim naar de Yaucha-pas (4750 m), waar we opnieuw stoppen en genieten van het indrukwekkende uitzicht. Steile afdaling naar het noordoosten in de Huacrish-kloof (4.066 m), die naar het Jahuacocha-meer (4066 m) leidt. Kamperen aan de rand van het meer, met een uitzicht dat wordt gedomineerd door Rondoy, Jirishanca en Yerupajá. Camp with overnight stay.

Dag 10: Jahuacocha - Trekking Jahuapunta Pas (4650 m) - Dorp Pocpa (3600 m); Transfer naar Huaraz.

Laatste dag van deze trekking. Beklimming van de laatste pas – Jahua Punta – en een lange afdaling naar het kamp in het dorp Pocpa. In dit dorp beëindigen we ons grote avontuur vol met zoveel ervaringen. Hier laten we ons team van ezeldrijvers en ezels achter. Ons privé-transport staat klaar om terug te keren naar de hoofdstad van het Andesgebergte, Huaraz. Übernachtung im Hotel

Eingeschlossen

 • Peruaanse trekking gids
 • Koks en helpers (vanaf 8 personen)
 • Alle Mahlzeiten während der Tour
 • Eseltreiber und Esel
 • Campingzelte (2 Personen)
 • Ausstattung der Küche
 • Vervoer volgens tour schema / Huaraz (vanaf 2 pax openbaar vervoer / vanaf 4 pax privé vervoer)

Nein Enthalten

 • Internationale Flüge nach Lima / Peru, Hin- und Rückflug
 • Transfer vom Flughafen bei Buchungen von Einzelflügen mit unterschiedlichen Ankunfts-/Abflugzeiten
 • Ausreisesteuer auf dem Flughafen in Lima
 • Travel accident and health insurance
 • Reisegepäckversicherung und Reiserücktritt
 • Mahlzeiten in Restaurants in Lima und Huaraz
 • Akklimatisierungstour
 • Entreegelden voor het Nationaal Park van Huayhuash
 • Porter voor Nevado Diablo Mudo (niet noodzakelijk)
 • Abholung vom Flughafen in Lima zum Hotel
 • Transfer vom Hotel zum Flughafen und Busbahnhof
 • Binnenlands vliegticket LC-Peru
 • Hotel Casa Andina 2 nachten in Lima
 • Hotel San Sebastián 4 nachten in Huaraz
 • Persönliche Ausgaben
 • Persönliche Ausrüstung (z. B. Stiefel, Eispickel, Steigeisen, Klettergurt, Schlafsack, Matte, Goretex, usw.)
 • Tipps

Preise

Private Service

Anzahl der Personen Preis
Pro Person

Group Service

Jetzt anfragen

  Persönliche Informationen

  Art der Reiseleistung

  Möchten Sie Huayna Picchu oder Machu Picchu wandern? (Diejenigen, die Inca Trails wandern, zahlen US$90 pro Person / und diejenigen, die andere Machu Picchu Touren und alternative Wanderungen machen, US$30 pro Person)

  Huayna Picchu Berg Ticket

  Machu Picchu Berg-Ticket

  Contact US

  You cannot copy content of this page